Hundsidan


Jag hittade min första pointer 1997, innan dess hade jag en pointerblandning som hette Raffa. Hon var en helt fantastisk hund! Väldigt speciell hund. Hon var en blandning, pappan var pointer och mamman schäfer/labrador. Hon blev 14 år.  När jag varit utan hund i tre månader var det dags för ny hund. Det blev Ila, en vit/svart pointertik. Vild sådan som kom från Mostodalens kennel i Edsbyn, en härlig hund även hon. När hon var sex år skaffade jag Fellie, från Riddarsporrens kennel, en mjuk timid hund. Det jag gillar med pointrar är att de är lugna och keliga inne och krutpaket ute (ibland blir jag lite trött på energin ute kan erkännas, iaf på vanliga promenader). Tyvärr fick jag bara behålla Ila tills hon var nio år. Då fick hon en elakartad tumör vid öronbasen, den opererades bort men kom tillbaka efter några veckor.  Då jag tycker det är oerhört viktigt att vi som djurägare tänker på djurets bästa så fick hon somna in då det var alldeles för stor risk att tumören skulle komma tillbaka igen. Jag trodde Fellie skulle bli ledsen men hon brydde sig knappt.

Det tog inte så lång tid förrän jag skaffade Tippa, även hon från Riddarsporrens kennel, halvsyster till Fellie, en väldigt speciell hund. Härlig hund med ett udda beteende som jag nu har förstått har tvångssyndrom. Hon ställer sig inne i växter, under dukar, kan stå och nosa hur länge som helst. Tror dock inte hon lider av det så jag gör inget åt det.

Jag är med i FA Pointerklubben , jägareförbundet och Allezklubben då jag vill att mina hundar ska få utöva det de är till för. Jag jakttränar numera bara med Tippa då Fellie fick en bogledsskada som gjorde att hon fick jaktförbud. En gång om året åker jag till våra träningsmarker i fjällen, helt underbart! Däremellan åker jag till Allezklubben där jag är markledare. Vi är 10 familjer som är medlemmar och vi har träning varje tisdag och lördag. Vi håller till i Bro utanför Stockholm. Ett härligt gäng som jag känt och tränat ihop med sedan över 15 år nu! Vi har plats om det är någon som vill bli medlem.  Länk till Allezklubben finns här Vi har kontinentala och brittiska stående fågelhundar.

viharbakibilen

 

© Copyright Ewa Thalin - Designed by Pexeto